Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Műfordítók I. szakmai hétvégéje (2010. május 28.-30.)

2010.05.30

Diósjenőn rendezték meg a műfordítók első szakmai hétvégéjét, amelyen én is részt vettem a férjemmel együtt.

 

Szemináriumokat hallgattunk, neves fordítók előadásában: Nádasdy Ádám, Mesterházi Mónika, Somló Ágnes és Halasi Zoltán. A japánul tudóknak Vihar Judit, a franciásoknak Kovács Ilona, és akik értettek olaszul, azoknak Szénási Ferenc tartott foglalkozásokat.

 

Nagyon színvonalas előadásokat hallottam, rendkívül sokat tanultam belőlük, és végre - életemben először - nem untam az okítást. :)) Tanárként számtalanszor kellett már továbbképzésen részt vennem, amelyek igazából nem érdekeltek. Most viszont ittam az előadók minden szavát, mert arról beszéltek, arra tanítottak, amit imádok csinálni.

 

Diósjenőn a Békástó panzióban voltak az előadások és minden étkezés. A nagy számú jelentkező miatt a falu minden szállását igénybe vettük, ezért több különböző helyen voltunk elszállásolva. Én és a férjem a Kámor fogadóban. Ez is egy szép hely, különösen baba- és gyermekbarát az udvari játszótérrel és a közelben látható állatokkal.

 

A tervek szerint jövőre is megrendezik ezt az eseményt, akkor szerkesztőket fognak meghívni a szemináriumokra. Már alig várom. Én biztosan ott leszek. :))

 

 

 

 

A mappában található képek előnézete Műfordítók I. szakmai hétvégéje

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.